Søk
  • Katja

Slik lager du en vakker plantekasse i rust


Plantekasser og høybed i rustet stål er både vakkert og varig. I motsetning til pallekarmer og andre løsninger i treverk, blir rustbedet bare penere etter hvert som tiden går. Men hvordan går du frem for å få en fin og jevn rustpatina - raskt?

Her finner du noen nyttig tips til å skape fine rustbed – på 1-2-3.

Vi tar naturlig nok utgangspunkt i de ubehandlede stålpanelene fra BEDD. Disse er laget av 1mm svartstål og vil, i motsetning til de rustfrie galfan-panelene fra BEDD, få en naturlig og vakker rustpatina over tid. Hvis du ønsker å ”speede opp” prosessen litt, kan du følge vår enkle oppskrift.

1. Monter plantekassen eller høybedet først, og plasser den der den skal stå. Ettersom rustpanler har en viss avrenning som kan sette farge på underlaget, anbefaler vi å bruke rustbed på steder hvor dette ikke vil inntreffe. Brukt på plen, grus eller underlag av bark, blir avrenning aldri et problem.

2. Vask gjerne av stålpanelet med litt såpevann først. Ubehandlede paneler har gjerne en tynn film med olje for å unngå at de ruster under produksjon eller transport. Ved å vaske bort dette belegget er materialet mer eksponert for rust-prosessen.

3. Deretter skal du over 3-4 dager gi bedet en jevn spray med eddik eller saltvann. Begge disse alternativene fremskynder rustingen. Bruk enten ufortynnet 7% eddik eller en saltvannsoppløsning med 2ss salt pr. halvliter med vann. Kok gjerne vannet for å sikre god oppløsning av saltet. Hvis du sprayer bedet 1-2 ganger pr dag over 3-4 dager vil du se hvor effektivt det er. Når panelene har fått en jevn rødbrun farge, kan du overlate resten til naturen.

BEDD tipset: Med panlene fra BEDD kan du bygge dine plantekasser i lengden, i høyden og i vinkel. Tegn opp din kjøkkenhage-drøm og spør oss gjerne om forslag til gode løsninger.

Lykke til med ditt eget rustbed, og ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.


2,302 visninger0 kommentarer

Kontakt oss

Tlf: 913 31 408 / 477 59 413

post@bedd.no

Cookies

  • Facebook Clean
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Clean

© 2017 BEDD AS.