Søk
  • Kristian / Foto John Andre Hanøy / TV2

BEDD blomsterkasser i Tid for hage TV2


Blomsterkasser fra BEDD i Tid for hage på TV2

Onsdag 22. mai kommer endelig den episoden av Tid for hage på TV2 som vi har ventet på. I en gammel bakgård på Kampen i Oslo skaper designer John Andre Hanøy en grønn oase, rammet inn av BEDD plantekasser i rust.

Bilder fra TV2 i galleriet

Da John Andre ringte BEDD under planleggingen av programmet, ble vi både stolte og glade. Ikke minst fordi han er en designer som setter helt unike preg på sine prosjekter. Det skulle også vise seg at han ville skape et portrom helt ulikt noe du har sett i Oslo eller Norge før. Gammel grus og asfalt ble effektivt fjernet, og gravemaskinen fortsatte sitt arbeide helt til det var plass til et dypt og godt jordsmonn for planter. Når toppdekket var lagt, var det vår tur til å levere og montere plantekasser. BEDD er fortsatt en gründerbedrift uten egen varebil, så den måtte vi låne av de hyggelige forhandlerne av Merzedes hos Bertel O Steen. Dekorert med et BEDD klistremerke, ble den kjempefin.

Panelene hadde vi rustet på forhånd ved å spraye de med eddik i noen dager før opptaket. Sammen med de flinke folka fra Tid for hage, ble plantekassene montert og plassert i et kubistisk mønster midt i portrommet. Denne gangen brukte vi ikke skjøte-stykker for å skape sammenhengende konstruksjoner, men bygde i stedet enkeltstående karmer i ulike formater som ble satt inntil hverandre. Det gav en spennende, asymmetrisk ramme for flere ulike planter og trær. Ledige rom mellom kassene ble blant annet brukt til stilige sitteløsninger.

Så kom turen til garasjetaket. Her ville også John Andre utnytte mulighetene. Løsningen ble en sammenhengende vinkel på seks ganger fire meter i ulike høyder. Også denne i rust. Det gave en praktfull "krone på verket", hvor vaiende strå, nydelige blomster og små busker skapte variasjon i former og farger. Plantekassen på garasjetaket ble montert på et underlag av takpapp, så det var ikke behov for bunner fra BEDD. I stedet la vi knotteplast nederst i kassen, slik at takpappen ikke var i direkte kontakt med jord, og slik at dreneringen ville bli god. Som vanlig ble det lagt lecakuler og fiberduk i bunnen av kassene før beplanting. Se flere inspirerende løsninger HER.

BEDD plantekasser i Tid for hage på TV2

#Tidforhage #TV2 #BEDDirust #Kreativløsning

3,784 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle