Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Kjøkkenhage med salater, urter og grønnsaker


Dyrkingshage i BEDD plantekasser

Det er noe helt spesielt med å plante frø og følge med på hvordan de spirer og strekker seg mot solen. I denne filmen viser jeg hvordan du lykkes med frø og planter som hjelper hverandre i dyrkingshagen.

For å lykkes med spirer og frø, er det viktig å sørge for et topplag av såjord i bedet. Den skal være finkornet og mild slik at de unge plantene får gode vekstforhold. Bruk gjerne en plankebit for å lage rette og fine renner å sette frøene i. Da står de som perler på en snor når de kommer opp.

Slik lykkes du med dyrkingshagen

I filmen forteller jeg også mer om hvordan gulrøtter og løk er perfekte naboer i dyrkingshagen. Det er fordi gulrotflua ikke liker løk, og løkflua ikke liker gulrot. Slik beskytter de hverandre - og matfatet ditt. Den samme effekten får du ved på plante dill i nærheten av kålplanter. Fordi kålflua ikke er noe glad i dill.

BEDD plantekasser i stål

Etter bare et par uker er alle spirene oppe av jorda og spiselige røtter og blader utvikles frem mot tiden for høsting. Med en god kombinasjon av planter i dyrkingshagen er det mulig å forsyne seg til langt ut på høsten. Lykke til med ditt eget grønne spiskammers!

#dyrkingshage #BEDD #salat #grønnsaker #kål #dill #løkplanter

1,185 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle