Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Våre små venner!


Nå er det på tide å tenke på våre venner småfuglene. Steller du pent med de og gir de mat, kan du få mange ulike arter på besøk. Fuglene er med på å skape ekstra liv og tilfører hagen en ny dimensjon nå i den kalde årstiden. Og så er det så hyggelig med selskap utenfor vinduet!

Det finnes et rikholdig utvalg av fuglematere i butikken. Det finnes også et stort utvalg av forskjellig fuglemat på markedet, men ekstra hyggelig er det å lage maten til disse vennene selv. Det er både enkelt og en koselig aktivitet å ta med barna på. Ikke minst er det veldig hyggelig å gi bort i julegave!

For å finne en beholder til maten er det bare å bruke fantasien. Du kan bruke gamle leirpotter, sandkakeformer, muffinsformer, pepperkakeformer, gamle kaffekopper, yoghurtbeger, eller melkekartonger. Du kan også bruke naturen og presse maten inn mellom skjellene på store furukongler.

Slipp kreativiteten løs!

Så er det maten. Mye av det du trenger har du kanskje i skapet allerede. Du kan bruke rester av frø, tørket frukt, brød ol.

Slik gjør du:

  • Bland ingredienser som sesamfrø, hel hvete, solsikkefrø, hasselnøtter, rosiner, usaltede peanøtter, brødsmuler, kokos, tørket frukt eller bær i en bolle.

  • Smelt kokosfett eller smult i en kjele og bland inn frø og smuler. Press blandingen inn i former og trekk en trå gjennom for opphenging.

  • Sett formene kjøleskap til det har stivnet.

Vipps - da har du mat til fuglene klart som du kan henge opp i busker og trær - og julegave til de som er glade i fugler!


101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle