Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Adventspynt med levende lys


I adventstiden er det hyggelig å lage en dekorasjon med lys som kan stå like fin gjennom førjulstiden og selve julen. Her får du en oppskrift på hvordan jeg lager min adventskrans med fire lys.

Jeg bruker alltid naturmaterialer som har tørket eller friske som holder seg godt. I år blir det adventskrans med eikegrener, friske hyasinter, tørket hortensiablomster, friske Echeveria planter, Eucalyptus, kongler, grønn frisk mose og kanelstenger og blomstene fra Hjortesumak. Du kan gjerne bruke det du selv liker. Tenk gjerne på er holdbarhet og fargekombinasjoner. Det jeg liker med materialene jeg har valgt er de gråblå fargene som har toner av lilla og aubergin, grener fra eik er fine og litt krokete med tydelige knopper, hyasintene synes jeg er finest når de ikke har kommet så langt. Jeg tar bort alt av jord og vasker røttene. De fantastiske Echeveriarosettene kan du kutte av og tre på pinne, eller pakke inn i litt mose.

Jeg liker det litt rustikke uttrykket og de naturlige elementene, men en touch av glam passer fint mot jul. Jeg bruker matt klar lakk som jeg sprayer ytterst på eikegrenene, så drysser jeg litt kobberglitter på grenene, kobberfargen står kjempefint til de andre fargene jeg skal bruke i dekorasjonen. Denne operasjonen er greit å gjøre ute. La tørke før du bruker grenene.

Sløyfeband som passer i fargenyansene kan også være dekorativt, men ønsker du det helt rustikt kan bast eller grov hyssing passe fint.

Lysene jeg bruker er hånddyppede 100% stearin som brenner pent uten å renne. Det er også hyggelig med rullede lys av bivoksplater.

Jeg har en lysestake base av metall som jeg jobber ut ifra, det er en ring med fire lysholdere på. Men har du ikke det kan du fint lage deg en krans som ligger på et fat med 4 små frittstående lysestaker. Bruk fantasien og kreativiteten, skap løsninger underveis. Det som også er viktig er at man tenker på brannsikkerhet i det hele, gå aldri fra et levende lys.

Gode hjelpe midler for å feste materiale til basen er tynn ståltråd og limpistol.

Så er det bare å starte byggingen, legg lagvis på og fyll ut åpninger. Gjenta bruken av materialet slik at du får en god harmoni og balanse, binder du en krans så er det greit at delene bindes på i en retning rundt kransen.


112 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle