Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Festbeplantning til 17. mai!

Dette er kanskje ikke så veldig tradisjonelt, men fest fin blir denne kassen til nasjonaldagen synes jeg. Det er hyggelig å gjøre stas på fest dagen med en fin beplantning som du kan ha glede av hele sommeren. Se gjerne filmen i slutten av saken for tips og råd.Jeg har valgt å plante i en bedd kasse på hjul med størrelse 60cm x 60cm x h40cm på hjul.

Jeg har også valgt selvvanning til kassen for enkel het skyld, siden denne står på balkong med mye sol. Til denne beplantningen ønsket jeg planter som har farger i aubergine, sølv og lilla.Fyll selvvanningskassen med god jord, du skal ikke ha lecka i bunnen til denne løsningen.

Av planter har jeg valgt er lite tre Salix helvetika som har nydelig sølv grå blader som til forveksling kan ligne på oliventre. Dette treet er veldig herdig og klarer seg i kassen hele vinteren, det plantes i senter av kassen. På siden plantes en Cordeline australis Red star, en nydelig aubergine farget palmelignende plante. På motsatt side plantet jeg et prydgress Festuca glauca Intens blue, med fantastisk stålblå farge dette gresset er herdig og står ute hele vinteren. Spansk margeritt finnes i mange nydelige fargevarianter, de blomstrer rikt gjennom sommeren, jeg valgte en lilla variant som passer godt sammen med de andre plantefargene. Som bunndekke og hengeplante, plantet jeg en auberginefarget kløverplante og en Dichondra silver falls. Som en siste touch på nasjonaldagen så pynter jeg med en stor 17mai sløyfe.


Da er det bare å feire dagen på balkongen og synge til glede for deg og naboene. Vi i BEDD ønsker dere alle en fantastisk feiring og 17 mai.352 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle