Søk
  • Katja Bye

Hvordan gjøre klart BEDD for sesongen


Våren er på full fremmarsj flere steder i landet og har du enda ikke rukket å gjøre i stand plantekassene dine er det på tide å gjøre dette nå. Har du plantekasser fra BEDD i galfan eller lakk kan du ta en klut og litt såpevann og vaske over panelene. Sur nedbør, vind og sne gjør at overflaten på panelene blir støvete og litt skitne. Har du BEDD i rust lar du de bare være som de er.


Hvis du har bunn på løsningen din vil avrenning fra lecakuler og jord oppi kassen kunne misfarge kanten på bunnen. Det kan se ut som brun rust men det er det altså ikke. Ta en tannbørste eller en skrubbe-klut fra kjøkkenet og skrubb bunnen forsiktig. NB: ikke skrubb panelene men kun bunn-kanten. Vask så over med litt såpevann. Vips - så er bunnen ren.


Slik så mitt BEDD etter å ha stått ute en hel sesong. Avleiringene kan sitte ganske godt men resultatet ble bra! Bunnen ser ut som ny! Jeg sverger til denne vindunderkremen som jeg syns tar alt: Vindunderkrem fra C . Du kan selvfølgelig bruke en tannbørste eller skrubbeklut som nevnt ovenfor.Når du har fått bunnen og panelene rene kan du gjøre jorden i kassen klar. Har du hatt sommerblomster i bedet som du har tatt ut kan du krafse til jorden og blande inn litt god kompost så jorda blir tilført litt næring før du planter. Har du stauder eller andre flerårige planter/busker kan du blande ned litt næring i jorda rundt planten.


Litt avhengig av hva du har eller ønske å plante i kassen kan du velge tilpasset gjødsel/kompost. Forhør deg på ditt plantesenter hva de anbefaler.


Da er kassen klar og du kan plante eller vente på at staudene vokser frem!


Lykke til med vårens forberedelser!

394 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle