Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Slik lykkes du med kjøkkenhagen


Ingenting er bedre enn å kunne høste grønnsaker, bær og urter fra egen kjøkkenhage. Med god planlegging og de rette kombinasjonene av vekster, er det mulig å være selvberget med naturens delikatesser langt inn i høstsesongen. I denne filmen viser jeg hvordan dyrkingshagen til Thomas Gjording ble til.

På et solrikt hjørne av hagen hadde han allerede satt opp romslige plantekasser fra BEDD, og et veksthus som også snart er klart for grønt liv. Etter en ekstra runde med kompost, ble kasse etter kasse beplantet. Se filmen og lær mer om hvordan du kan kombinere høye bærbusker med jordbær og urter. Hvordan du kan kombinere rabarbra og løpstikke, og hvordan dere som har platting eller terrasse kan bygge sneglefrie kjøkkenhager med bunn og ben. I kjøkkenhagen til Thomas er det brukt en kombinasjon av BEDD paneler i rust og galfan - i to ulike høyder. Det gir en fin dynamikk i både form og farge. Det er også en stor fordel at kassene er frostsikre, slik at de kan stå trygt ute med all jord gjennom hele året.

I neste blogg innlegg, vil jeg fortelle mer om hvordan du forbereder kasser for frø-planting av grønnsaker og spiselige blomster. Så følg med!

#BEDD #kjøkkenhage #dyrkingshage #jordbær #stikkelsbær #Bjørnebær #Rabarbra

1,477 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle