Søk
  • Tom Egeberg Hvål

Prikling av spirende planter

I forrige innlegg viste jeg hvordan du sår inne nå som våren snart er i anmarsj. Så fort frøene spirer og de to første bladene er tydelig kommet opp, er det på tide med prikling.


Bruk en trepinne eller priklepinne for å skille de sarte små plantene fra hverandre. Fyll så jord i små potter og klapp den lett til før du stikker et hull ned i jorden med pinnen. Dytt roten og stengelen på den lille planten ned i hullet men la bladene være i overkant av jorden. Klem lett rundt jorden. I denne filmen viser jeg trinn for trinn hvordan du går frem:
Du kan fint sette 2-3 planter i samme potte. Sett så pottene lyst men ikke i direkte sollys og pass på at du har litt lavere temperatur en under spiringen. Vann plantene varsomt.

Plantene er sarte og trenger litt tid til å rote seg i sin nye verden men i løpet av en uke vil du se store endringer. Når planten har etablert seg godt er det viktig at du gjødsler jevnlig. Jeg liker å bruke flytende gjødsel, som jeg blander i vannet og bruker en gang pr uke.Plantene trenger godt med lys og jeg anbefaler at du bruker ekstra belysning over plantene. Du får kjøpt fine led-plantebelysninger og på den måten ungår du strekkevekst og får fine kompakte frodige planter. Etter litt tid er det på tide med en ny ompotting, slik at planten får mer plass til roten og kan utvikle seg til en frodig og fin plante.

Lykke til med veksten!

401 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle