Søk
  • Katja Bye

Tulipaner til påske

Når du er så heldig å bo i California får du faktisk tulipaner til påske. Hvis du er en av de som glemte å plante tulipanløk (eller andre løk) i høst før frosten kom, har jeg noen tips du kan teste ut.


Hvis du har hatt liggende løk kjølig i kjelleren kan du nå plante disse i potter og la de få lov til å vokse inne. Dette har jeg gjort med stort hell tidligere men det er ingen garanti for at det blir vellykket - dette er avhengig av om tulipanløkene har fått nok "kulde". Men det gikk for meg med 7c i kjelleren så verdt å prøve. Alternativt kan du plante de i potte inne for så å sette de ut på et lunt sted. Bor du i et kaldere klima hvor det fortsatt er kuldegrader kan du plante løken inne, sette potten et kjølig sted en uke eller to og så sette de ut. Når det våres i luften vil tulipanene gro. Men igjen i utgangspunktet trenger tulipaner lengre kuldeperiode for å gi god blomstring men verdt forsøket hvis du har glemt noen løk.


Jeg liker å plante tulipaner tett og gjerne typer som har litt ulik blomstringstid slik at det hele tiden kommer nye tulipaner.


For å gi deg litt inspirasjon kan du drømme deg bort i disse vakre tulipanene som nå blomstrer i Filoli Gardens her i California. For deg som vokste opp på 80 tallet og kjenner til Dynastiet er dette huset hvor deler av serien ble spilt inn. Liten morsom detalj.


Nyt påsken - og tulipanene når de kommer!
159 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle