15.01.2020

07.10.2019

Please reload

Siste innlegg

Vinneren av fotokonkurransen er kåret. Se så fint det ble!

27.6.2017

1/4
Please reload

Anbefalt innlegg

Kjøkkenhage med salater, urter og grønnsaker

06.26.2019

 

 

 

Det er noe helt spesielt med å plante frø og følge med på hvordan de spirer og strekker seg mot solen. I denne filmen viser jeg hvordan du lykkes med frø og planter som hjelper hverandre i dyrkingshagen. 

 

 

 

For å lykkes med spirer og frø, er det viktig å sørge for et topplag av såjord i bedet. Den skal være finkornet og mild slik at de unge plantene får gode vekstforhold. Bruk gjerne en plankebit for å lage rette og fine renner å sette frøene i. Da står de som perler på en snor når de kommer opp. 

 

 

I filmen forteller jeg også mer om hvordan gulrøtter og løk er perfekte naboer i dyrkingshagen. Det er fordi gulrotflua ikke liker løk, og løkflua ikke liker gulrot. Slik beskytter de hverandre - og matfatet ditt. Den samme effekten får du ved på plante dill i nærheten av kålplanter. Fordi kålflua ikke er noe glad i dill. 

 

 

Etter bare et par uker er alle spirene oppe av jorda og spiselige røtter og blader utvikles frem mot tiden for høsting. Med en god kombinasjon av planter i dyrkingshagen er det mulig å forsyne seg til langt ut på høsten. Lykke til med ditt eget grønne spiskammers!

Del på Facebook
Del på Twitter
Please reload

Følg oss